Mercat de Santa Caterina, remodelat per l'arquitecte Enric Miralles.  (Lluís Carro)Mercat de Santa Caterina, remodelat per l'arquitecte Enric Miralles. (Lluís Carro)

La Barcelona actual. Arquitectura d’avantguarda

Rutes Turístiques

Classificació de la ruta
Arquitectura, Itinerari cultural
Època
Tot l'any
Mitjà de locomoció
A peu, Amb bicicleta, Amb cotxe i a peu
Nivell de dificultat
Debutants
Municipis de pas
Barcelona
Marca Turística
Barcelona
Punts d'interès
Torre Agbar, MACBA, CCCB, Parc Diagonal Mar, Mercat de Santa Caterina, edifici de Gas Natural Fenosa, Torre de telecomunicacions de Collserola, edifici DHUB.
Mapa
Descripció

El recorregut pels principals edificis d'avantguarda de Barcelona comença a la Torre Agbar, obra de l'arquitecte francès Jean Nouvel el 2005 i porta d'entrada al districte més tecnològic de la ciutat, conegut com el 22@. La torre, de 145 metres, té més de 4.500 dispositius lluminosos que configuren imatges sobre la façana quan cau el sol. Deu anys més antic és el MACBA, el Museu d'Art Contemporani de Barcelona, ubicat al Raval, l'autor del qual és el nord-americà Richard Meier. Declarat Museu d'Interès Nacional per la Generalitat, el MACBA està dedicat a l'exhibició d'obres fetes des de la segona meitat del segle XX fins a l'actualitat.

Al costat hi ha el CCCB, Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, que ocupa part de l'antic edifici de la Casa de la Caritat que va ser reformat per Albert Viaplana i que té com a temàtica la cultura urbana. Del tàndem format per Enric Miralles -ja traspassat- i Benedetta Tagliabue sorgeix el Parc Diagonal Mar (2002), la reforma del Mercat de Santa Caterina (2005), amb la seva coberta colorista, i l'edifici de Gas Natural Fenosa (2007), revestit per una pell de vidre que recobreix el conjunt. La Torre de telecomunicacions de Collserola, dissenyada per Norman Foster durant els Jocs Olímpics, és l'edifici més alt de la ciutat, amb 288 metres.

Disseny HUB, tot el disseny en un sol espai

Ubicat a l'edifici DHUB, el Museu del Disseny de Barcelona, que es va inaugurar el desembre de 2014, és el producte de la integració del Museu de les Arts Decoratives, el Museu de Ceràmica, el Museu Tèxtil i d'Indumentària i el Gabinet de les Arts Gràfiques, i disposa d'un fons de 70.000 objectes.

Situació

Coordenades GPS X: 2.16991650140207, Y: 41.3879203462342
Fotos