Paviment Pla de l'ós (1976). Joan Miró. La Rambla Paviment Pla de l'ós (1976). Joan Miró. La Rambla

Joan Miró. Un surrealista molt barceloní

Rutes Turístiques

Classificació de la ruta
Pintura, Itinerari cultural
Època
Tot l'any
Mitjà de locomoció
Amb cotxe i a peu
Nivell de dificultat
Debutants
Distància (km)
252,8 km
Municipis de pas
Barcelona, Mont-roig del Camp
Marca Turística
Barcelona
Punts d'interès
Barcelona, Mont-roig del Camp.
Mapa
Descripció

Fill de Barcelona, l'escultor, ceramista, pintor i gravador Joan Miró va néixer el 1893 al passatge del Crèdit, núm. 4, molt a prop d'una de les seves obres a l'aire lliure, el mosaic del Pla de l'Os, de la Rambla. Des d'aquí es pot iniciar un recorregut per la ciutat per admirar altres joies mironianes: l'escultura Dona i Ocell (1983), que s'alça al parc de Joan Miró; l'escultura Dona, que es pot visitar només els diumenges a la seu de l'Ajuntament a la plaça de Sant Jaume; el gran mural de l'aeroport, situat a la Terminal B de l'aeroport del Prat i, sobretot, la Fundació Joan Miró, on s'exhibeix una extensíssima obra del pintor.

Miró va viatjar a París i va viure a Mallorca, d'on eren la seva mare i la seva dona, però el seu refugi predilecte va ser Mont-roig del Camp, un petit poble de Tarragona, situat entre el mar i la muntanya i a poc més de 100 quilòmetres de Barcelona. Des de l'any 1911, va passar molts estius a la masia familiar. Hi va descobrir un paisatge ric en colors que es va dedicar a plasmar en els seus primers quadres, Hort amb ase (1918) o La masia (1921-1922).

Hi reflectia també altres enclavaments de la zona com el Mas Romeu o l'ermita de la Mare de Déu de la Roca. Avui tots aquests llocs són visitables i es poden conèixer a fons gràcies al Centre Miró de Mont-roig del Camp.

Situació

Coordenades GPS X: 1.2562400259241, Y: 41.1210868168586
Fotos