Volcà Croscat al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.  (José Luis Rodríguez)Volcà Croscat al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. (José Luis Rodríguez)

Itinerànnia. La xarxa de recorreguts per a tots els gustos

Rutes Turístiques

Classificació de la ruta
Natura
Època
Tot l'any
Mitjà de locomoció
A peu, Amb bicicleta, A cavall
Nivell de dificultat
Debutants
Municipis de pas
Llançà, Olot, Port de la Selva, el, Ribes de Freser, Sant Pere Pescador, Vilajuïga
Marca Turística
Costa Brava
Punts d'interès
Vall del Rigard, Olot, Vilajuïga, Sant Pere Pescador, el Port de la Selva, Llançà.
Mapa
Descripció

Itinerànnia és una proposta única, un treball ingent que recupera les antigues vies de comunicació entre els pobles, així com els camins de ronda, els de missa i els ramaders, per poder arribar a qualsevol racó que es trobi entre els Pirineus i el mar Mediterrani.

Gràcies a aquests camins i a les indicacions que els marquen, els excursionistes poden descobrir la bellesa dels paisatges que recorren, com els boscos de pi vermell i els avets centenaris de la vall del Rigard, el circuit dels volcans i antics estanys a Olot, la ruta dels dòlmens a Vilajuïga, la zona del riu Fluvià fins a Sant Pere Pescador o els pobles pesquers del Port de la Selva i Llançà, al costat del Mediterrani i molt a prop de la frontera francesa. A la seva pàgina d'internet, Itinerànnia proposa fins a 55 rutes per a tot tipus d'excursionistes i viatgers, des d'experts fins a principiants. Però el caminant també es pot crear una ruta personalitzada, en funció de la dificultat que vulgui i dels seus interessos culturals, artístics o esportius. Perquè moltes de les rutes es poden fer a peu, en bicicleta o a cavall i totes es complementen amb una oferta d'activitats, restaurants i allotjaments, per poder descansar i gaudir de la gastronomia de cada zona.

2.500 quilòmetres de camins

La xarxa de senders senyalitzats que s'estén entre el Ripollès, la Garrotxa i l'Alt Empordà comprèn 2.500 quilòmetres de camins, que obren un ampli ventall de possibilitats per als amants del senderisme i la natura, en funció de la seva experiència i els seus gustos culturals, artístics i gastronòmics.

Situació

Coordenades GPS X: 2.49325610476805, Y: 42.1826721197083
Fotos