Celler Cooperatiu Celler Cooperatiu

Etapa 22. Lleida-el Palau d'Anglesola

Etapes

Classificació de la ruta
Itinerari cultural
Època
Tot l'any
Mitjà de locomoció
A peu, Amb bicicleta
Distància (km)
25,7
Desnivell positiu (m)
131
Desnivell negatiu
38
Senyalització
Pals indicadors.
Municipis de pas
Alcoletge, Bell-lloc d'Urgell, Lleida, Palau d'Anglesola, el, Sidamon
Localitats pas
Alcoletge, Bell-lloc d'Urgell, Lleida, Palau d'Anglesola, el
Marca Turística
Terres de Lleida
Punts d'interès
Lleida, Bell-lloc d'Urgell, el Palau d'Anglesola.
Descripció

Aquesta etapa del Camí Ignasià comença a Lleida. Per sortir de la ciutat seguim el riu Segre, cap a l'est. Caminant per l'avinguda del Segre, amb el riu a l'esquerra, passem sota el pont de la via del tren i després per sota del pont de Pardinyes. Passat el pont, unes escales ens ajuden a pujar al nivell del carrer. Veurem unes fletxes taronges i un pal indicador. Seguim paral·lels al riu Segre agafant l'antic camí de Granyena.

Girem noranta graus a la dreta i, després de creuar el canal, de nou virem a l'esquerra. Ens apropem a les comportes del riu que queden a la nostra esquerra. Seguim recte uns 500 metres i girem a la dreta. Creuem la via del tren. Arribem a l'avinguda de la Indústria, que agafem a l'esquerra fins arribar al carrer de l'Enginyer Mies, que ens desvia cap a la dreta. El seguim uns 750 metres i, després de passar un pont sobre la carretera, ens trobem a la sortida del polígon i de nou envoltats de camps de cultiu.

Som al camí d'Alcoletge. Seguim la carretera i passem pel costat d'una pedrera, que deixem a l'esquera. Continuem per l'asfalt sense agafar cap desviació i en la següent bifurcació agafem el camí de l'esquerra. Arribem a un pont per creuar l'autovia A-2. Un cop creuat el pont, girem a la dreta en angle recte per un camí asfaltat, just davant d'unes grans naus agrícoles. El camí ens porta de nou a l'A-2 i a un altre pont, que no pugem sinó que seguim uns metres més fins un camí de terra que gira a l'esquerra. L'agafem i seguim recte.

A la nostra dreta queden unes naus agrícoles allargades. En arribar a una torre elèctrica, el nostre camí de terra desemboca a un altre camí, però seguim recte. Ens creua un altre camí. Seguim recte fins que trobem un camí asfaltat, que agafem a la dreta. El nostre camí segueix a l'esquerra. Arribem a una bifurcació on prenem el camí de la dreta.

Creuem un camí perpendicular al nostre. Seguim sempre recte sense agafar camins adjacents. Arribem a un encreuament i seguim en direcció a Mollerussa. Arribem a un pont sobre l'A-2, el creuem i ens allunyem de l'autovia. El camí desemboca en un altre, que agafem a la nostra dreta i que ens porta a Bell-lloc d'Urgell.

El camí acaba al carrer de Vilanova de la Barca. Cinquanta metres a la nostra dreta hi ha les vies del tren. Agafem aquest carrer, però cap a l'esquerra uns seixanta metres, fins al carrer de Sant Jordi, que agafem a la dreta. Seguim sempre recte per aquest carrer, que ens duu a la sortida del poble i al camí del Palau d'Anglesola, després d'haver creuat la carretera LV-3311.

La carretera asfaltada ens condueix fins a un pont sobre l'A-2. No el creuem sinó que seguim recte pel camí de terra que va paral·lel a l'autovia, que queda a la nostra esquerra. Al cap d'un quilòmetre, deixem el camí i en prenem un que comença a la dreta i que es dirigeix cap a unes cases i una granja. Ens allunyem de l'A-2 per després tornar-hi i creuar pel pont.

Passat el pont girem a la dreta i en el primer camí tornem a girar a la dreta. A la bifurcació, de nou a la dreta. Seguim sempre recte per aquest camí que ens porta cap a una central d'energia solar. Sempre recte, deixem les plaques solars a l'esquerra i al següent encreuament girem a la dreta. En pocs metres virem a l'esquerra i arribem al canal d'Urgell, que creuem i seguim tot recte. Al següent encreuament girem a l'esquerra i ja estem arribant al Palau d'Anglesola. Sempre de cara, arribem a una rotonda, que creuem amb un petit angle cap a l'esquerra. Entrem a la població per l'avinguda de Sant Roc, que es converteix en el carrer de la Font i que ens porta fins a la plaça Major.

Situació

Coordenades GPS X: -3.70034930149912, Y: 40.4166907261765
Fotos