Terres de l'Ebre. Imatge del Toll del Vidre, al Parc Natural dels Ports de Tortosa-Beseit Terres de l'Ebre. Imatge del Toll del Vidre, al Parc Natural dels Ports de Tortosa-Beseit

Estels del Sud. Endinsar-se en la naturalesa salvatge

Rutes Turístiques

Classificació de la ruta
Natura
Època
Tot l'any
Mitjà de locomoció
A peu
Nivell de dificultat
Debutants, Iniciats
Durada (h)
5 dies
Municipis de pas
Alfara de Carles, Arnes, Sénia, la, Horta de Sant Joan, Lloar, el, Paüls, Roquetes
Marca Turística
Terres de l'Ebre
Punts d'interès
Paüls, Arnes, Beseit, Horta de Sant Joan, el Lloar.
Mapa
Descripció

La ruta dels Estels del Sud es compon de cinc etapes que es poden començar i acabar en el punt desitjat, i es poden recórrer en els dos sentits de la marxa. Una opció és començar pel poble de Paüls, des d'on s'arriba a les ruïnes del mas de les Creuetes del Lloà. A la zona de Lliberós, els caminants es poden banyar abans de seguir el camí del riu que els portarà a Arnes, des d'on, l'endemà, aniran cap a Beseit. Aquest tram té uns prats paradisíacs que acullen les ruïnes del mas de les Valls i el cim de la Penyagalera, un magnífic mirador. El tercer dia comença a Beseit i acaba al Refugi de la Font Ferrera. Aquest tram, que té dues possibilitats de dificultat, és ple de parets majestuoses de fins a cent metres d'alçada, agulles esveltes, cingles impressionants i teixos de mida monumental. El quart dia traça un recorregut fins al Nou Refugi Caro, a través d'uns boscos preciosos de pins i la impressionant cova del Vidre, una singular formació excavada en un cingle. Finalment, l'últim dia tanca el cercle fins a Paüls. En aquesta darrera etapa es poden trobar pel camí toros de lídia i el pintoresc racó del Refugi de les Clotes. La ruta finalitza a l'àrea recreativa de Sant Roc, un enclavament ideal per relaxar-se.

L'espectacular Parc Natural dels Ports

La ruta dels Estels del Sud es pot ampliar a través de les 35.000 hectàrees protegides del Parc Natural dels Ports, un massís esculpit en un relleu abrupte ric en coves, tolls i avencs. Entre les seves espectaculars falles i encavalcaments, es poden observar cabres salvatges, porcs senglars o guineus.

Situació

Coordenades GPS X: 0.261921787390729, Y: 40.9122599149465
Fotos