Vista de la localitat des del campanar de l'església de Santa Maria  (Miguel Raurich)Vista de la localitat des del campanar de l'església de Santa Maria (Miguel Raurich)

Espai Natural Protegit del Tossal Gros de Miramar

Natura - Espais naturals protegits

Espai Natural Protegit, Xarxa Natura 2000: Zones Especials de Conservació (ZEC), Xarxa Natura 2000: Zones Especials de Protecció per a les Aus (ZEPA)
Nom
Espai Natural Protegit del Tossal Gros de Miramar
Adreça
Carrer Sant Josep 18
Codi postal
43400
Municipi
Montblanc
Marca Turística
Costa Daurada
Telèfon
977 861 232
E-mail
turisme@concadebarbera.cat
Idiomes
Català, Castellà
Descripció

Aquest espai muntanyenc es troba al límit entre l'Alt Camp i la Conca de Barberà. Es tracta d'una petita serra situada entre el riu Gaià i el riu Francolí, que destaca a primera vista pel profund contrast entre la zona rocosa i la forestal de la serra, amb les pinedes de pi blanc dels vessants. Constitueix un pont entre el sistema prelitoral central a l'est i les muntanyes de Prades a l'oest.

Geològicament, l'Espai es caracteritza pels afloraments de masses calcàries que conformen rocams i cingles. Entre les seves elevacions destaca el Tossal Gros (867 metres), el punt més alt de la serra de Miramar. Per l'Espai transcorre el GR 7 i el GR 175. El senderisme hi és habitual, així com la bicicleta de muntanya.

Superfície 1478
Municipis que comprèn Montblanc; Barberà de la Conca; Figuerola del Camp; Cabra del Camp; Pla de Santa Maria, el; Valls
Titularitat Pública
Des de 1992

Característiques

Té centre d'interpretació? No
Flora La vegetació predominant és l'alzinar litoral.
Fauna És la típica dels hàbitats mediterranis del sud de Catalunya, sent d'especial interès la presència d'alguns rèptils com el lludrió ibèric, així com les nombroses espècies d'ocells, tant nidificants com de pas, com és el cas de nombroses aus rapinyaires migratòries.

Temporades i horaris

Tancament anual Obert tot l'any.

Situació

Com arribar-hi Tant des del nucli urbà de Cabra del Camp com des del de Figuerola del Camp, surten diversos camins que s'endinsen en l'Espai Natural.

Coordenades GPS X: 1.237627, Y: 41.3575195

Contacte

Adreça Carrer Sant Josep 18
Codi postal 43400
Municipi Montblanc
Telèfon 977 861 232
E-mail turisme@concadebarbera.cat

Mapa
Fotos