Espai Natural de les Guilleries-Savassona (José Luis Rodríguez)Espai Natural de les Guilleries-Savassona (José Luis Rodríguez)

Espai Natural de les Guilleries-Savassona - Itinerari de Can Mateu

Rutes Turístiques

Classificació de la ruta
Natura
Època
Tot l'any
Mitjà de locomoció
A peu
Nivell de dificultat
Debutants, Iniciats
Distància (km)
0,7 quilòmetres.
Durada (h)
30 minuts.
Senyalització
Municipis de pas
Vilanova de Sau
Marca Turística
Paisatges Barcelona
Mapa
Descripció

L'Espai Natural de les Guilleries-Savassona ocupa una extensió de 8.300 hectàrees al sector oriental de la comarca d'Osona, a la Catalunya Central. S'estén per Folgueroles, Sant Julià de Vilatorta, Tavèrnoles i Vilanova de Sau. Es tracta d'un paratge muntanyós marcat pels boscos centreeuropeus i mediterranis, que conviuen amb una important proporció d'espais agrícoles. El massís de les Guilleries, les muntanyes de Savassona i una part de la serra de Collsacabra són les tres unitats paisatgístiques que conformen aquest Espai Natural.

Dins els seus límits es pot fer l'itinerari de Can Mateu, curt i de fàcil seguiment, ideal per a famílies o grups que vulguin fer una passejada lleugera de reconeixement de la natura. La ruta disposa d'aparcament i un porxo, està senyalitzada i, de la mateixa manera que la resta d'equipaments de Can Mateu, està totalment adaptada per a persones amb mobilitat reduïda. El recorregut condueix els visitants a descobrir les cingleres de Tavertet, la fauna de les basses o els secrets de les rouredes, i convida a aguditzar els sentits a la recerca del campanar de Sant Romà de Sau, dins el pantà, o en l'estudi de les aus del bosc des d'un petit observatori ornitològic.

Des del punt de vista del turisme actiu, les principals activitats que es poden dur a terme a l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona són els esports nàutics al pantà de Sau, les rutes amb BTT des del Centre BTT Vall de Sau-Collsacabra, el senderisme i d'altres activitats relacionades amb els cingles, com l'escalada o el vol en globus.

Situació

Coordenades GPS X: 2.31485967249475, Y: 41.9414326252496
Fotos