Embassament de Sant Antoni – El Bernadot

Etapes

Classificació de la ruta
Esport, Natura
Època
Tot l'any
Mitjà de locomoció
BTT
Nivell de dificultat
Debutants
Distància (km)
17,5
Durada (h)
1h
Desnivell positiu (m)
95
Desnivell negatiu
95
Senyalització
Municipis de pas
Conca de Dalt, Pobla de Segur, la
Localitats pas
Aramunt, Aramunt Vell, Pont de Claverol, el, Pobla de Segur, la
Marca Turística
Pirineus
Punts d'interès
La Pobla de Segur, pantà de Sant Antoni, el Pont de Claverol, ermita del Socors, Aramunt, Aramunt Vell.
Descripció

Aquest itinerari s'inicia al punt d'acolliment del Centre BTT del Pallars Jussà, situat al Pavelló Municipal d'Esports de la Pobla de Segur. Voreja en el seu primer tram el vessant nord-est de l'embassament de Sant Antoni en direcció al poble d'Aramunt. Passem pel pont que travessa el riu Noguera Pallaresa i pel petit poble del Pont de Claverol, on hi ha el Museu dels Raiers.

Continuem per una carretera local que passa a tocar de la petita ermita de la Mare de Déu del Socors. Gaudim d'un paisatge entre els conreus i les platges del pantà; en una de les quals trobem el bar Xiringuito, on podem reposar i agafar forces. Ens desviem pel seu aparcament i seguim per una pista sense asfaltar.

Una vegada arribem a la població d'Aramunt, val la pena pujar fins al turó on hi ha el poblet d'Aramunt Vell i l'ermita romànica de la Mare de Déu del Camp. Som als peus de l'Espai Natural Protegit de la Serra de Carreu - Sant Corneli. Tot seguit, prenem el camí de la masia de Cal Patutxi i el seguim fins a la vora del pantà, al bar Xiringuito.

Des d'aquí, tornem per la carretereta fins a la Pobla de Segur. Després de travessar el pont de la Noguera Pallaresa, girem a la dreta paral·lels al riu en direcció a l'àrea de pícnic del Bernadot.

Situació

Coordenades GPS X: -3.70034930149912, Y: 40.4166907261765