Estany Llebreta al Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Estany Llebreta al Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.

El sender dels Pirineus. De l’alta muntanya al mar

Rutes Turístiques

Classificació de la ruta
Esport, Natura
Època
Primavera, Estiu, Tardor
Mitjà de locomoció
A peu
Nivell de dificultat
Iniciats, Experimentats
Municipis de pas
Queralbs, Espolla, Olot, Port de la Selva, el, Puigcerdà, Vall de Boí, la, Llavorsí, Seu d'Urgell, la, Vielha e Mijaran
Marca Turística
Costa Brava
Punts d'interès
La Vall de Boí, Llavorsí, Espolla, el Port de la Selva, Núria, Queralbs, Sant Pere de Rodes, circ de Colomèrs, Puigmal, Pica d'Estats.
Mapa
Descripció

La ruta penetra Catalunya pel pont de Salenques i creua els parcs naturals d'Aigüestortes i de l'Alt Pirineu, amb gairebé 70.000 hectàrees, el més extens de Catalunya. Durant uns 30 quilòmetres, s'endinsa a Andorra, i torna al territori català per la Cerdanya, la vall més extensa dels Pirineus. Continua per paratges i poblacions de la serra de l'Albera, l'Alta Garrotxa i les capçaleres dels rius Ter i Freser, fins que desemboca al mar pel Parc Natural del Cap de Creus. Al llarg del camí, es pot visitar el santuari de Núria o el monestir de Sant Pere de Rodes. També es contemplen escenaris naturals tan espectaculars com el circ lacustre de Colomèrs, muntanyes i prats amb dotzenes d'estanys alpins o els cims més elevats del país: el Puigmal, de 2.910 metres, i la Pica d'Estats, que amb 3.143 metres constitueix el sostre de Catalunya. La millor època per fer la ruta és a la primavera o a l'estiu, ja que durant els mesos més freds hi acostuma a haver molta neu. Alguns trams d'alta muntanya requereixen experiència i preparació. Tot el recorregut apareix marcat per grans desnivells, la presència de boscos i molta aigua. En el transcurs de la ruta hi ha refugis que permeten distribuir les etapes. Algunes variants s'endinsen en zones de gran interès, com el GR 11-20, que passa per la Vall de Boí.

Grans espais naturals

El GR 11 passa per grans espais naturals, com el Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, el Parc Natural de l'Alt Pirineu, paratges d'interès com la serra de l'Albera, l'Alta Garrotxa, la Tossa Plana de Lles o les capçaleres dels rius Ter i Freser, i el Parc Natural del Cap de Creus.

Situació

Coordenades GPS X: 2.16991650140207, Y: 41.3879203462342
Fotos