El Paisatge dels GenisEl Paisatge dels Genis

El Paisatge dels Genis

Esdeveniments - Propostes Turístiques

Nom
El Paisatge dels Genis
Adreça
Carrer Joanot Martorell 15
Codi postal
43480
Municipi
Vila-seca
Localitat
Vila-seca
Marca Turística
Terres de l'Ebre
E-mail
info@elpaisatgedelsgenis.cat
Descripció

Al sud de Catalunya hi van néixer o passar llargues temporades quatre personatges de renom mundial: Gaudí, Casals, Picasso i Miró. Els paisatges que ells van admirar i on van conviure formen una proposta única per descobrir.

Antoni Gaudí va néixer a Reus i en aquesta ciutat hi ha un centre d’interpretació dedicat a conèixer la seva vida i obra. Pau Casals va néixer al Vendrell. Es poden visitar, la Casa Nadiua i la seva casa de Sant Salvador, davant de la platja, transformada en un museu, on es pot veure la seva trajectòria com a músic i gaudir de les notes del seu violoncel. Pablo Picasso va passar un parell de temporades a Horta de Sant Joan on va quedar impressionat pels paisatges de la Terra Alta, que va plasmar en diversos quadres les reproduccions dels quals es troben al Centre Picasso. Joan Miró va viure a Mont-roig del Camp i va pintar aquells paisatges i colors a bona part de la seva primera obra, com es pot veure al Centre Miró.
La Ruta del Paisatge dels Genis aporta les claus per a la interpretació de les obres d'aquests personatges en les seves disciplines artístiques: la pintura, l'arquitectura o la música. El territori que els envolta, la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre aglutinen molts valors paisatgístics, tradicionals i monumentals.


Entitat organitzadora El Paisatge dels Genis
Situació

Coordenades GPS X: 1.11409061536537, Y: 41.1615134873598
Contacte
Adreça Carrer Joanot Martorell 15
Codi postal 43480
Municipi Vila-seca
Localitat Vila-seca
E-mail info@elpaisatgedelsgenis.cat

Entitat organitzadora

El Paisatge dels Genis
Mapa
Fotos