Camí de Sant Jaume amb la muntanya Montserrat al fons. (Nuria Puentes)Camí de Sant Jaume amb la muntanya Montserrat al fons. (Nuria Puentes)

El Camí de Sant Jaume. Un itinerari amb molt per oferir

Rutes Turístiques

Classificació de la ruta
Història, Itinerari cultural
Època
Tot l'any
Mitjà de locomoció
A peu, Amb bicicleta, A cavall
Nivell de dificultat
Debutants, Iniciats
Distància (km)
470 km
Durada (h)
98 hores
Municipis de pas
Igualada, Manresa, Monistrol de Montserrat, Vic, Figueres, Girona, Port de la Selva, el, Vilabertran, Castellnou de Seana, Cervera, Ivars d'Urgell, Lleida, Tàrrega
Marca Turística
Terres de Lleida
Punts d'interès
El Port de la Selva, Vilabertran, Figueres, Girona, Vic, Manresa, Montserrat, Igualada, Cervera, Tàrrega, Castellnou de Seana, Lleida.
Mapa
Descripció

Un monòlit a la població costanera del Port de la Selva indica l'inici del recorregut. A la zona es pot visitar el Parc Natural del Cap de Creus, el monestir de Sant Pere de Rodes (segle X) i Vilabertran, nascut arran del seu monestir homònim (segle XI), i que conserva l'església, un claustre i un palau gòtic.

A Figueres és visita obligada el Teatre-Museu Dalí, amb valuoses obres de l'artista. Girona acull un passat medieval, que s'aprecia en recórrer la muralla, el Call, la catedral, amb la nau més ampla d'Europa, i el monestir de Sant Pere de Galligants. Fundada pels romans, la ciutat de Vic gira al voltant de la plaça porxada i dels seus monuments: un temple romà, el Museu Episcopal i el castell dels Montcada.

Després de visitar els monestirs de l'Estany i de Sant Benet de Bages, s'arriba a Manresa, emplaçament de la Cova de Sant Ignasi i amb unes vistes impressionants sobre la muntanya de Montserrat, parada essencial del Camí. Aquest sender recorre Igualada, flanqueja les muralles de Cervera i arriba a Tàrrega, on les petxines dels pelegrins decoren alguns dels edificis del centre històric, com el palau dels Marquesos de la Floresta.

Després de descansar al refugi per a pelegrins de Castellnou de Seana, s'arriba a Lleida que, segons la tradició, va ser evangelitzada per l'apòstol sant Jaume.

Catalunya és accessibilitat
Amb vint-i-una destinacions accessibles pel territori, les persones amb discapacitat poden gaudir de la nostra història i els nostres recursos naturals. El Camí de Sant Jaume per a tothom pretén facilitar informació i eines perquè les persones amb mobilitat reduïda o alguna discapacitat també hi tinguin accés.

Situació

Coordenades GPS X: 2.17015006337594, Y: 41.3756336072647
Fotos