Del refugi Restanca al refugi Ventosa i CalvellDel refugi Restanca al refugi Ventosa i Calvell

Del refugi Restanca al refugi Ventosa i Calvell

Etapes

Classificació de la ruta
Natura
Època
Estiu
Mitjà de locomoció
A peu
Nivell de dificultat
Iniciats
Distància (km)
5,6
Durada (h)
2h 15'
Desnivell positiu (m)
330
Desnivell negatiu
540
Senyalització
Aigua
Sí, però no potable excepte en els refugis
Municipis de pas
Naut Aran, Vall de Boí, la
Marca Turística
Pirineus
Punts d'interès
Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, estany de Cap deth Pòrt, collet d'Oelhacrestada, llac de les Monges, estany des Mangades, estany de Travessani.
Descarrega el mòdul GPS
Mapa
Descripció

Sortim del refugi Restanca i al cap de pocs metres deixem la direcció del llac de Mar. Remuntem per l'esquerra del torrent que baixa de l'estany de Cap deth Pòrt. Un cop allà, el voregem i seguim el camí, que en la seva part final és ple de grans blocs de pedra. Guiats per les fites situades al llarg d'aquests blocs, arribem al collet d'Oelhacrestada, ja entremig de prats.

Després de planejar uns quants metres anem perdent alçada, tot passant per sobre del llac de les Monges, el més gran de la zona. Deixem l'estany des Mangades a la nostra esquerra i passem per la dreta del de Travessani. On aquest desguassa, creuarem a l'altre cantó per pujar una petita costa que ens durà al refugi Ventosa i Calvell.

Aquest trajecte és força freqüentat pels excursionistes que fan el cim del Montardo, un dels pics amb millors vistes dels Pirineus. El descens des del collet d'Oelhacrestada fins al Ventosa i Calvell és molt còmode.

Situació

Coordenades GPS X: 0.876739, Y: 42.623923
Fotos