Estany Llong. Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.Estany Llong. Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.

Catalunya, un país ple de parcs naturals

Introduccions

Nom
Catalunya, un país ple de parcs naturals
Descripció


Si et passes la setmana mirant amb certa malenconia la foto d'aquell bosc verd o del mar en calma que tens de fons de pantalla a l'ordinador, és el moment de convertir aquesta imatge en realitat. Pots fer-ho en algun dels 18 Parcs Naturals que trobaràs per tot Catalunya. Són entorns naturals de gran bellesa i paratges per perdre-s'hi i connectar amb la natura. Tant si ets de mar com de muntanya, a Catalunya t'espera un espai natural a prop de casa i en podràs gaudir durant tot l'any.

Quin parc natural prefereixes?
Cada parc natural del país té un encant especial. Pots descobrir entorns de costa, d'interior o de muntanya, com el del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. És l'únic Parc Nacional de Catalunya, i l'aigua hi és la protagonista. Té gairebé 200 estanys, envoltats d'unes cingleres imponents i una flora i fauna riques. Ben diferent és el paisatge a la Zona Volcànica de la Garrotxa, que podria ser la reproducció verda de la superfície lunar. Els seus més de 40 cràters volcànics recorden el terreny irregular de la Lluna, amb la gran diferència que està cobert per una vegetació enlluernadora. L'horitzó canvia completament al Delta de l'Ebre, on la fauna salvatge mostra tota l'esplendor. Considerat Reserva de la Biosfera per la Unesco, els seus 320 km2 de superfície el converteixen en l'hàbitat aquàtic més extens de Catalunya. Qualsevol aficionat a observar aus pot delectar-se amb les més de 370 espècies que hi viuen, encara que sigui de camí a climes més càlids.

Turisme de natura pels parcs naturals
Més del 30% del territori està protegit per preservar l'ecosistema natural. El turisme de natura o la variant d'ecoturisme et convida a gaudir, observar i conèixer els valors i recursos d'aquests espais naturals: la fauna salvatge, la flora i els paisatges. És una aproximació respectuosa amb l'entorn i el medi ambient. Els pots recórrer a peu, seguint algun dels itineraris accessibles o senders que creuen els parcs naturals de Catalunya, com el GR92; en bicicleta, fent la Volta al Montsant; en caiac... Als parcs trobaràs la proposta que busques per viure la natura.

Quin parc natural vols descobrir primer?

Fotos