Parella de nois a la platja de Sant Sebastià Parella de nois a la platja de Sant Sebastià

Catalunya LGBTI

Introduccions

Nom
Catalunya LGBTI
DescripcióCatalunya és terra de tolerància i de llibertats individuals. És un dels territoris pioners a Europa a integrar el collectiu LGBTI i a promoure lleis contra l'homofòbia i la discriminació, capaç d'allotjar les festes d'ambient més sonades i acceptar les diferències sexuals amb la discreció que acompanya la normalitat. Catalunya dóna la benvinguda a gais, lesbianes, bisexuals i transsexuals per sensibilitat i tradició. Perquè Catalunya "és casa vostra", com diu la famosa cançó, "si és que hi ha cases d'algú".

La capital gai del sud d'Europa
El cor de Barcelona té el cor amb esperit LGTBI. El barri de l'Eixample, un dels que  marquen el batec de la ciutat, és conegut popularment amb el nom de Gaixample, per la seva rica oferta per al collectiu homosexual: moda, bars, restaurants, discoteques, sex shops Del port de la capital catalana salpen periòdicament creuers per a viatgers LGBTI, com l'Olivia' per a un miler de lesbianes, o l'Atlantis' amb capacitat per a dos mil creueristes gais. El seu Pride Parade és dels més espectaculars d'Europa, amb el permís de Sitges, la localitat costanera on molts homosexuals d'arreu s'installen per iniciar una nova vida mediterrània. El cinema, la cultura i l'art hi atreuen milers de visitants cada any.

La Catalunya diversa
El collectiu LGBTI és tan divers com diverses les propostes que ofereix Catalunya. La majoria d'hotels del territori es defineixen com a 'gay friendly' i les experiències gastronòmiques, d'enoturisme, d'activitats esportives, de luxe o de natura són infinites en la Catalunya de costa o d'interior.
El Delta de l'Ebre, amb les seves platges sense fi, la Costa Brava, amb gran oferta nudista i gai, o la Costa Daurada, amb destacables propostes de turisme nàutic, són algunes de les opcions per fer unes vacances a prop del mar. La majestuositat de Montserrat, la descoberta de piscines naturals al Massís dels Ports o l'excursió pel Parc Nacional d'Aigüestortes i el llac de Sant Maurici, al Pirineu, són excellents propostes de muntanya. Si bé és cert que l'oferta específica LGBTI fora de la ciutat és més reduïda, la presència d'associacions, de locals concrets o activitats organitzades per a aquest collectiu és present en totes les demarcacions catalanes. Catalunya és rica i diversa, i si ets gai, lesbiana, bisexual o transsexual t'està esperant per convertir-se en casa teva.

Fotos