L'església parroquial de Santa Maria de Blanes d'estil gòtic. (Oficina Municipal de Turisme de Blanes)   L'església parroquial de Santa Maria de Blanes d'estil gòtic. (Oficina Municipal de Turisme de Blanes) 

Castell Palau dels Vescomtes de Cabrera. Parròquia de Santa Maria

Cultura - Monuments i llocs d'interès cultural

Castell, Església, Palau
Nom
Castell Palau dels Vescomtes de Cabrera. Parròquia de Santa Maria
Adreça
Plaça Església s/n
Codi postal
17300
Municipi
Blanes
Localitat
Blanes
Marca Turística
Costa Brava
Telèfon
972 841 702
E-mail
info@laselvaturisme.com
Idiomes
Català, Castellà
Descripció

La primera menció coneguda del castell palau dels vescomtes de Cabrera es remunta al 1114, any en què la construcció apareix citada com a part del patrimoni dels senyors de la família Blanes. El palau i l'església parroquial de Santa Maria van constituir un sol cos d'edifici fins al 1319, quan l'església se'n va separar en instituir-se la parròquia de Blanes.

El 1378 els Cabrera van comprar el palau, que va formar part de les seves possessions. Al segle XVII va ser venut per providència judicial, com la resta de béns de la família, i fou adquirit pel mercader Esteve Alemany, que el llogà com a caserna per a les tropes que recorrien la zona. La guerra del Francès, al segle XVII, va malmetre gran part de l'edifici.

De l'església parroquial de Santa Maria de Blanes, de final del segle XIV i originàriament d'estil gòtic, cal destacar el campanar i la façana (segle XV), coronada per merlets, amb una gran rosassa i una portalada ogival formada per quatre arcs apuntalats en degradació sostinguts per columnes.

L'església actual és de planta gòtica i té tres naus, de les quals la central és molt espaiosa. La reedificació la van dirigir els arquitectes Francesc Folguera i Lluís Bonet.

El 2016 l'Ajuntament va aprovar un pla de rehabilitació de l'edifici.

L'edifici
Any de construcció segle XIV
Estil arquitectònic Gòtic
Situació

Coordenades GPS X: 2.79113, Y: 41.67629
Contacte
Adreça Plaça Església s/n
Codi postal 17300
Municipi Blanes
Localitat Blanes
Telèfon 972 841 702
E-mail info@laselvaturisme.com
Mapa
Fotos