Castell de Vullpellac (Juan José Pascual)Castell de Vullpellac (Juan José Pascual)

Castell de Vulpellac

Cultura - Monuments i llocs d'interès cultural

Castell
Nom
Castell de Vulpellac
Adreça
Plaça Mossèn Ferran Dou s/n
Codi postal
17111
Municipi
Forallac
Localitat
Vulpellac
Marca Turística
Costa Brava
Telèfon
972 645 522
Fax
972 645 524
E-mail
ajuntament@forallac.cat
Idiomes
Català, Castellà
Descripció

Notable mostra de l'arquitectura civil del període goticorenaixentista, el castell de Vulpellac està documentat ja des del segle XIII i manté intacta bona part de l'estructura relativa al període central de la seva construcció, al segle XIV. També són visibles els resultats de les reformes posteriors, corresponents als segles XVI i XVIII.

L'edifici té dues plantes i una església adossada, un conjunt que emmarca el pati central, d'original forma trapezoïdal. Aquest pati central incorpora un pou de pedra i una escala adherida al mur que servia d'accés a la part alta de l'edifici. La torre mestra, d'estil gòtic, presenta els elements característics d'aquest tipus de construccions: les obertures esveltes (per bé que escasses), els merlets, les espitlleres i fins i tot uns pisos suplementaris de fusta.

L'entorn de l'edifici principal, que s'emprava com a palau residencial, mostra restes d'una estructura emmurallada rematada amb espitlleres o obertures de defensa. Algunes altres restes d'aquesta muralla es poden trobar avui dia a les cases del municipi que van quedar adossades al recinte fortificat. D'aquestes restes cal destacar la torre del sector nord-est, que presenta un portal adovellat.

L'interior del castell té una sala major solcada per arcs de diafragma apuntats i estances del nivell inferior cobertes amb voltes. De les troballes ornamentals cal destacar-ne el conjunt de rajoles decorades.

L'edifici
Any de construcció 1269
Estil arquitectònic Medieval
Situació

Coordenades GPS X: 3.05452, Y: 41.95998
Contacte
Adreça Plaça Mossèn Ferran Dou s/n
Codi postal 17111
Municipi Forallac
Localitat Vulpellac
Telèfon 972 645 522
Fax 972 645 524
E-mail ajuntament@forallac.cat
Mapa
Fotos