Casa Prat de la RivaCasa Prat de la Riva

Casa Museu Prat de la Riba

Cultura - Monuments i llocs d'interès cultural

Lloc d'interès cultural o històric
Nom
Casa Museu Prat de la Riba
Adreça
Plaça Prat de la Riba 7
Codi postal
08183
Municipi
Castellterçol
Localitat
Castellterçol
Marca Turística
Costa Barcelona
Telèfon
938 666 362
E-mail
pratdelariba.cultura@gencat.cat
Idiomes
Català, Castellà
Descripció

La Casa Museu Prat de la Riba és la casa on va néixer i va morir el polític català Enric Prat de la Riba (1870-1917). Es tracta d'un dels edificis més notables de Castellterçol i el 1984 es va convertir en casa museu. La família la va cedir a la Generalitat de Catalunya, que l'ha declarada Bé d'Interès Cultural en la categoria de monument.

Es troba al centre del poble, a l'antiga casa Padrós, una construcció amb traces del segle XVII. Concretament està situada a la placeta enjardinada també dedicada a aquest eminent jurista, president de la Diputació de Barcelona i creador i primer president de la Mancomunitat Catalana.

L'interior s'ha restaurat reconstruint-ne fidelment certs ambients o creant-ne de nous. El recorregut per les estances privades i records personals d'Enric Prat de la Riba ens permet veure com era la seva habitació o el despatx que tenia a Barcelona, i ens anima a conèixer-ne la vida i obra a través dels textos i la documentació gràfica que hi ha exposats.

La visita també ens permet observar com era una casa rural benestant de principis del segle XX. L'exterior del museu, per exemple, conserva el pati posterior originari, amb balustres i un brollador. De la façana destaquen el portal d'arc de mig punt adovellat, el gran sòcol de pedra ben tallada que emmarca totes les obertures i els esgrafiats, de caire senzill.

Algunes de les habitacions de la casa també s'utilitzen com a sales d'exposicions i conferències. Des del 2004 el museu forma part de la xarxa de museus gestionats pel Museu d'Història de Catalunya (MHC) i es pot visitar.

L'edifici
Any de construcció 1800
Estil arquitectònic Segle XX
Temporades i horaris
Horari d'estiu De dimarts a diumenge de 10.00 a 13.30 i de 15.00 a 18.30 hores.
Horari d'hivern De dijous a dissabte de 10.00 a 13.30 i de 15.00 a 17.30 hores; diumenge i festius de 10.00 a 15.00 hores.
Situació

Coordenades GPS X: 2.119, Y: 41.751
Contacte
Adreça Plaça Prat de la Riba 7
Codi postal 08183
Municipi Castellterçol
Localitat Castellterçol
Telèfon 938 666 362
E-mail pratdelariba.cultura@gencat.cat
Mapa
Fotos