Capitell del claustre (segle XII). Arnau Cadell. Monestir de Sant Cugat d'Octavià  (Imagen M.A.S.)Capitell del claustre (segle XII). Arnau Cadell. Monestir de Sant Cugat d'Octavià (Imagen M.A.S.)

Camí dels Monjos

Rutes Turístiques

Classificació de la ruta
Gòtic i romànic
Època
Tot l'any
Mitjà de locomoció
A peu, Amb automòbil
Distància (km)
25
Durada (h)
6 hores 15 minuts
Desnivell positiu (m)
1
Municipis de pas
Sant Cugat del Vallès
Marca Turística
Costa Barcelona
Punts d'interès
Monestir de Sant Cugat, Monestir de Sant Llorenç del Munt.
Consells
Portar calçat adient
Mapa
Descripció

El camí dels Monjos és un històric trajecte que uneix els municipis de Matadepera, Terrassa, Sant Quirze i Sant Cugat del Vallès. El seu nom es deu a una llegenda que diu que l’abat i els monjos del veí monestir de Sant Llorenç del Munt van demanar permís al bisbe de Barcelona per establir-se en un altre indret, ja que les seves terres no eren productives i l’aïllament els provocava melangia.

El bisbe hi va accedir i els va deixar marxar sempre que respectessin un mandat: que caminant sense travessar cap riu, torrent o riera, s’establissin on millor els anés. D’aquesta manera, emprengueren el camí carener que els va dur des del cim de la Mola fins a Sant Cugat, on veient les terres i l’indret decidiren aixecar el monestir. El camí ha estat molt utilitzat com a ruta pels pastors que venien dels Pirineus. En total té un recorregut perfectament senyalitzat de 25 quilòmetres, des del monestir de Sant Cugat, a cent metres sobre el nivell del mar, fins a la muntanya de la Mola, a 1.107 metres d’altitud. El trajecte es pot seguir en quatre itineraris diferents, que travessen una zona rica en fauna i flora i alguns espais preparats per fer un píc-nic. També es pot fer tot d’una tirada, amb unes sis hores a peu.

Situació

Coordenades GPS X: 2.08161210897376, Y: 41.4696595489248
Fotos