Absis de l'antiga església parroquial de Sant Pere.  (Nano Cañas)Absis de l'antiga església parroquial de Sant Pere. (Nano Cañas)

Cabanelles

Etapes

Classificació de la ruta
Esport, Natura
Època
Tot l'any
Mitjà de locomoció
BTT
Nivell de dificultat
Experimentats
Distància (km)
24,2
Durada (h)
2h 30'
Desnivell positiu (m)
439
Desnivell negatiu
439
Senyalització
Municipis de pas
Cabanelles, Crespià, Navata
Localitats pas
Cabanelles, Queixàs, Vilademires, Llavanera
Marca Turística
Costa Brava
Punts d'interès
Església romànica de Santa Coloma, església de Sant Martí de Queixàs, riera d'Àlguema, església Sant Pere de Navata, castell de Navata.
Descripció

Aquesta ruta de la xarxa del Centre BTT Salines Bassegoda s'inicia i s'acaba davant de l'església romànica de Santa Coloma, al nucli de Cabanelles. Marxem del poble cap al sud, per la carretera de Navata. De seguida ens desviem a la dreta, per continuar per via asfaltada fins a les Peces del Roure.

Entre camps de conreu i boscos, pedalem per pista en direcció a Can Gutnari, per arribar a Queixàs, on podem visitar l'església de Sant Martí.

El rumb vira ara cap al sud-est, pels camins de Can Pirrac i Can Rata. Avancem sempre entre prats i boscúries fins a Llavanera, on fem un breu tram asfaltat.

De nou sobre camí de terra, passem diverses granges i baixem fins a la riera d'Àlguema, que creuem en dues ocasions, per pujar després fins als camps de la Barroca i visitar les restes del castell de Navata. Després de passar per la font de l'Arbre, ens dirigim cap al nord, pel camí de Can Caselles, ja a tocar de Cabanelles.

Situació

Coordenades GPS X: -3.70034930149912, Y: 40.4166907261765
Fotos