Bassegoda

Etapes

Classificació de la ruta
Esport, Natura
Època
Tot l'any
Mitjà de locomoció
BTT
Nivell de dificultat
Experimentats
Distància (km)
65,5
Durada (h)
8h
Desnivell positiu (m)
2100
Desnivell negatiu
2100
Senyalització
Municipis de pas
Albanyà, Cabanelles, Lladó
Localitats pas
Albanyà, Lladó
Marca Turística
Costa Brava
Punts d'interès
Esglésies de Santa Maria de Lladó, Sant Feliu de Lladó, Sant Miquel de la Cirera i Sant Miquel de Bassegoda, ermites de Santa Maria de l'Estela i de Sant Felip i Sant Jaume, serra de l'Estela, riu Manol, nucli antic d'Albanyà, font del Bac, Sant Martí Sesserres, boscos de Sant Martí.
Descripció

Aquesta ruta de la xarxa del Centre BTT Salines Bassegoda s'inicia i s'acaba al nucli antic de Lladó. En sortim en direcció nord, seguint el mateix traçat de l'itinerari de L'ermita de l'Estela, pels boscos de Ca n'Olives, l'ermita de Santa Maria de l'Estela i els colls de Can Pujau i de Querol.

Una vegada dalt de tot de la serra de l'Estela, baixem fins al curs alt del riu Manol per continuar ara en direcció nord-oest, en suau ascens fins a la serra d'Oliva. Passem pel collet de la Cirera i deixem el puig d'Albanyà a la nostra esquerra. El descens ens porta fins al riu Muga, que creuem just abans d'entrar al poble d'Albanyà.

A partir d'aquest punt, ens endinsem en l'Espai Natural Protegit de l'Alta Garrotxa, tot resseguint el circuit de la ruta de Coll de Pincaró fins aquest pas. Poc més enllà, ens desviem en direcció al coll de Bassegoda. La tornada es fa per l'espectacular entorn de Sant Andreu de Lliurona i Sant Martí de Sesserres, des d'on només ens resta enllaçar altre cop amb la ruta de L'ermita de l'Estela fins a Lladó.

Situació

Coordenades GPS X: -3.70034930149912, Y: 40.4166907261765