Aramunt – Sant Martí de Canals

Etapes

Classificació de la ruta
Esport
Època
Tot l'any
Mitjà de locomoció
BTT
Nivell de dificultat
Iniciats
Distància (km)
17,5
Durada (h)
1h 15’
Desnivell positiu (m)
195
Desnivell negatiu
195
Senyalització
Municipis de pas
Conca de Dalt, Pobla de Segur, la
Localitats pas
Aramunt, Pont de Claverol, el, Sant Martí de Canals, Pobla de Segur, la
Marca Turística
Pirineus
Punts d'interès
La Pobla de Segur, pantà de Sant Antoni, el Pont de Claverol, ermita del Socors, Aramunt, Sant Martí de Canals.
Descripció

Aquest itinerari comença al punt d'acolliment del Centre BTT del Pallars Jussà, situat al Pavelló Municipal d'Esports de la Pobla de Segur. Transcorre en el seu primer tram per un terreny pla, vorejant el vessant nord-est de l'embassament de Sant Antoni en direcció al poble d'Aramunt. Passem pel pont que travessa el riu Noguera Pallaresa i pel petit poble del Pont de Claverol, on es troba el Museu dels Raiers.

Continuem per una carretera local que passa a tocar de la petita ermita de la Mare de Déu del Socors. Gaudim d'un paisatge que ens mostra terrenys de conreu a una banda i les boniques platges de l'embassament de Sant Antoni a l'altra. En una d'aquestes platges trobem el bar Xiringuito, on podem reposar i agafar forces. Ens desviem pel seu aparcament i seguim per una pista sense asfaltar.

Una vegada arribem al poble d'Aramunt, als peus de l'Espai Natural Protegit de la Serra de Carreu - Sant Corneli, iniciem la pujada cap a la població de Sant Martí de Canals. Aquest és el tram més dur de la ruta i discorre per un camí rural en bon estat, on trobem la font de Sant Martí, fins arribar al poble del mateix nom. La vista panoràmica del pantà és, des d'aquest punt, magnífica. A partir d'aquí, la ruta continua en un còmode descens per la carretera local que ens conduirà un altre cop a la Pobla de Segur.

Situació

Coordenades GPS X: -3.70034930149912, Y: 40.4166907261765