Anxoves amb sal. Anxoves amb sal.

Anxoves amb sal

Receptes

Peixos, Licors i conserves
Peixos, Conserves
Nom de la recepta
Anxoves amb sal
Temporada
Tot l'any
Descripció

Les anxoves amb sal és una de les preparacions que no sol faltar mai al rebost de la gent de mar. Les anxoves han de ser acabades de pescar i no han d’haver tocat el gel, ja que perden sabor. Mengeu-les amb llesques de pa torrat amb tomàquets de penjar i amanits amb el mateix oli de les anxoves; o acompanyeu-les amb una escalivada, uns fesols amanits amb ceba tendra i oli d’oliva, etc. I no llenceu les espines! Remulleu-les amb llet durant uns minuts, passeu-les per farina i fregiu-les amb oli ben roent.

La millor època per fer la salaó de les anxoves, tot i que es pugui fer tot l’any, és entre maig i finals d’agost, que és quan tenen més proporció de greix i són més gustoses.

Ingredients per a 4 persones
2 kg d'anxoves acabades de pescar, sal gruixuda, pebre negre (opcional), fulla de llorer (opcional, )oli d'oliva extra verge per amanir-les
Elaboració
Agafeu les anxoves i escaparreu-les amb els dits. És a dir, separeu el cap del cos de l'anxova i feu seguir els budells.

Poseu-les en un gibrell i cobriu-les amb capes de sal. Deixeu-les reposar fins a l'endemà perquè deixin anar la sang.

Al cap de 24 hores, agafeu pots de vidre que tinguin el bocal ample i aneu col·locant les anxoves una a una amb els lloms cap amunt. Aneu posant capa d'anxova i capa de sal, afegint-hi, si ho desitgeu, algun gra de pebre entremig perquè es facin més ràpid.

Un cop el pot és ple fins a dalt, acabeu-lo de cobrir amb sal i poseu-hi un xic del suc que han deixat anar. Tapeu-ho.Guardeu els pots al rebost uns tres o quatre mesos. Un dia abans de menjar les anxoves, traieu-les del pot i passeu-les per sota d'un fil d'aigua per treure'n la sal.Separeu els dos filets amb els dits i aneu-los col·locant en una safata.

Quan estiguin tots els filets fets, cobriu-los amb oli d'oliva extra verge i deixeu-los reposar unes hores abans de consumir.
Mapa
Fotos