Entrada de la Torre del Governador, antiga escola dels escolapis.  (Turismo Verde S.L.)Entrada de la Torre del Governador, antiga escola dels escolapis. (Turismo Verde S.L.)

Alella. Indret privilegiat entre el mar i la muntanya

Rutes Turístiques

Classificació de la ruta
Modernisme, Vi i gastronomia, Itinerari cultural
Època
Tot l'any
Mitjà de locomoció
Amb cotxe i a peu
Nivell de dificultat
Debutants
Distància (km)
28,3 km
Municipis de pas
Alella, Cabrera de Mar, Masnou, el, Vilassar de Dalt, Teià, Tiana
Marca Turística
Costa Barcelona
Punts d'interès
Cabrera de Mar, Alella, el Masnou, Vilassar de Mar, Tiana, Teià.
Mapa
Descripció

Al costat de la Ciutat Comtal i molt a prop del Circuit Barcelona-Catalunya, la DO Alella constitueix un lloc privilegiat. Està formada per dues comarques, el Maresme, tocant al mar, i el Vallès Oriental, més enllà de la Serralada Litoral. L'ADN d'Alella són els vins blancs, elaborats a partir de les varietats de xarel·lo, garnatxa blanca i picapoll, sense oblidar-se de bons negres de criança, a partir de la varietat ull de llebre. Els 18 municipis que formen aquesta DO ofereixen innumerables activitats i els 96 viticultors i els 8 cellers permeten viure l'experiència del vi, combinada amb passejos pel Parc de la Serralada Litoral, rutes en bicicleta, visites culturals i activitats nàutiques. A Alella, per exemple, es pot visitar el celler Alella Vinícola, una construcció modernista de Jeroni Martorell, i veure l'impressionant edifici de les Escoles Pies, que va tancar les portes l'any 2000 i que va pertànyer al governador de Catalunya Enric de Cardona, en el segle XVI.

D'altra banda, al Masnou, és imprescindible arribar-se a la Casa Benèfica, obra modernista de Gaietà Buïgas, i a Vilassar de Dalt no ens hem de perdre una visita al castell. Per acabar, partint de Tiana, es poden fer excursions pels boscos de la Conreria o anar a la Cartoixa de Montalegre, monestir de l'any 1415.

Teià, bressol dels vins laietans

A la localitat de Teià, a menys de vint quilòmetres de Barcelona, es pot visitar el Parc Arqueològic Cella Vinaria de Vallmora, on s'explica l'experiència vitivinícola a la zona durant l'època romana, entre els segles I aC i V dC.

Situació

Coordenades GPS X: 2.29545606235777, Y: 41.4939517136766
Fotos