Excursionistes al Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici Excursionistes al Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici

Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Un paisatge alpí en el Pirineu

Rutes Turístiques

Classificació de la ruta
Natura
Època
Tot l'any
Mitjà de locomoció
A peu
Nivell de dificultat
Debutants, Iniciats, Experimentats
Municipis de pas
Vall de Boí, la, Espot, Esterri d'Àneu, Torre de Cabdella, la
Marca Turística
Pirineus
Punts d'interès
Boí, Espot, la Torre de Cabdella, Esterri d'Àneu.
Mapa
Descripció

Situat en el Pirineu lleidatà, el Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici té una superfície de més de 40.000 hectàrees repartides entre quatre comarques: l'Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà, el Pallars Jussà i la Val d'Aran. Valls envoltades de muntanyes de més de 3.000 metres caracteritzen aquest enclavament que té dues entrades principals: Boí, a l'Alta Ribagorça, i Espot, al Pallars Sobirà. S'hi poden fer moltes rutes. Una de les més recomanades per començar a prendre contacte amb el parc és arribar fins al Mirador de Sant Maurici, un recorregut en què es pot admirar l'estany de Ratera un dels més de 200 llacs existents i es pot contemplar un paisatge d'avets i pi negre, i nombroses cascades, en què habiten animals com l'isard, la marmota i el trencalòs, un carronyaire, una fauna similar a la dels Alps. Més llarga és la travessa anomenada Carros de Foc, molt popular entre els muntanyencs, que proposa completar un recorregut circular pels nou refugis del parc, que es troben a una altura entre els 1.900 i els 2.400 metres. Per emprendre recorreguts partint d'una altura notable, hi ha la possibilitat d'agafar el telefèric que, des del pantà de Sallente, puja, en menys de 15 minuts, a l'estany Gento, situat a més de 2.000 metres.

Un parc accessible i per a tothom

Per a gent amb mobilitat reduïda, es va posar en marxa un programa específic que ha eliminat les barreres físiques que comportava l'orografia del terreny construint passarel·les de fusta per les quals es pot circular en cadires de rodes. A més, s'han senyalitzat diversos camins per a persones cegues.

Situació

Coordenades GPS X: 2.17015006337594, Y: 41.3756336072647
Fotos