Menhir prop de la serra de l'Albera.  (Servicios Editorials Georama)Menhir prop de la serra de l'Albera. (Servicios Editorials Georama)

Agullana – Santa Eugènia – La Vajol

Etapes

Classificació de la ruta
Esport, Natura
Època
Tot l'any
Mitjà de locomoció
BTT
Nivell de dificultat
Experimentats
Distància (km)
19,03
Durada (h)
2h 20'
Desnivell positiu (m)
453
Desnivell negatiu
453
Senyalització
Municipis de pas
Agullana, Vajol, la, Darnius
Localitats pas
Agullana, Vajol, la
Marca Turística
Costa Brava
Punts d'interès
Nucli antic d'Agullana, sala d'exposició permanent de la necròpolis de Can Bech de Baix, església de Sant Martí de la Vajol.
Descripció

Aquesta ruta de la xarxa del Centre BTT Salines Bassegoda s'inicia i s'acaba a Agullana. Sortim del poble pel pont gran, en direcció nord, cap a Can Mallol dels Cortals, on hi ha un museu dedicat al vi. Entre boscos i prats, seguim pujant pel camí de Santa Eugènia, fins a trobar l'ermita i la casa de colònies.

Després d'un breu respir, l'ascensió continua pels camps de Can Carreres. Quan arribem al Clot de l'Infern, hem d'agafar la carretera GI-501, per on guanyem la resta de desnivell fins al poble de la Vajol.

Ja de tornada, baixem primer a Can Genís pels prats i els boscos de Can Martí i de la Rovira. En un llarg i merescut descens, enfilem els prats d'Eina i entrem a Agullana per la part més elevada del poble, des d'on gaudim d'unes vistes magnífiques.

Situació

Coordenades GPS X: -3.70034930149912, Y: 40.4166907261765
Fotos